Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-یک نویسنده کتاب گفت: اطلاعات چندانی پیرامون زندگی شمس تبریزی وجود ندارد، اما بررسی‌ها نشان داده شمس یک مجتهد بوده و سال‌ها در حوزه علمیه روزگار گذرانده است، وی صاحب فتوا بوده و از این رو مردم او را به عنوان یک مجتهد می‌شناختند. حسین گلدوست در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون کتاب «شمس تبریزی» گفت: کتاب «شمس تبریزی» به زندگی محمد بن علی بن ملک‌داد تبریزی پرداخته است، این کتاب زندگینامه شمس تبریزی را به زبانی ساده و جذاب برای مخاطب بیان کرده همچنین بخش‌هایی از شخصیت شمس و نقش تاثیرگذار وی بر مولانا و  ادبیات عرفانی را مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   وی در همین راستا ادامه داد: شمس تبریزی شخصیتی بزرگ بوده که تا حدودی ناشناخته مانده و دلیل این امر را نیز باید تدبیر خود خواسته شمس دانست وی علاقه ای به مطرح شدن و شناخته شدن در جامعه نداشته از سوی دیگر شناخت نسبی که امروز از شمس وجود دارد در سایه مولانا ظهور و بروز پیدا کرده است لذا تصمیم گرفتم پیرامون این شخصیت باتوجه به مستنداتی که وجود دارد کتابی بنویسم.   گلدوست در مورد کتاب شمس تبریزی اظهار کرد: اطلاعات چندانی پیرامون زندگی شمس تبریزی وجود ندارد، اما بررسی ها نشان داده  شمس یک مجتهد بوده و سال‌ها در حوزه علمیه روزگار گذرانده است، وی صاحب فتوا بوده و از این رو مردم او را به عنوان یک مجتهد می‌شناختند نه به عنوان یک عارف، اما تصویر امروزی از شمس تبریزی که در اذهان عمومی نقش بسته بسیار متفاوت از حقیقت است، مردم عصر ما شمس را فردی درویش و بی اعتنا به دنیا می‌دانند فردی که مسیری عرفانی را در پیش گرفته در حالی که اینگونه نیست و خود شمس صاحب فتوا بوده است. بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید نویسنده کتاب «ایستاده ام» پیرامون کتاب «شمس تبریزی» ابراز کرد: در کتاب «شمس تبریزی» از دوران کودکی تا زمانی که با مولانا آشنا شده است مطالبی مطرح شده البته تمام اطلاعاتی که در کتاب لحاظ شده بر اساس مستندات است و کتاب بر پایه همین اطلاعات شکل گرفته است، اما اطلاعات دقیقی در مورد خانواده و تغییراتی که در وی ایجاد شده و زمینه عرفان را در این فرد به وجود آورده در دست نیست، اطلاعات موجود نشان می‌دهد که شمس علاقمند به عرفان است و شاید بتوان به صراحت گفت شمس پا در مسیری پرفراز و نشیب گذاشت تا به رشد و تعالی دست یابد از سوی دیگر مستندات نشان می‌دهد روز‌های ویژه زندگی شمس همان روز‌هایی است که در کاروانسرای برنج فروشان با جلال‌الدین محمد بلخی ملقب به مولانا آشنا می‌شود و بعد از آن رویداد بزرگی رخ می‌دهد که این دو شخصیت را به افرادی سر شناس در ادبیات فارسی تبدیل می‌کند.

 وی جایگاه شمس را بین مردم قونیه مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: مردم قونیه همچنان شمس را به عنوان یک عارف بزرگ می‌شناسند و در روزی خاص در همان محل کاروانسرای برنج فروشان جمع می‌شوند و در این گردهمایی شمع روشن می‌کنند و به تلاوت آیات قرآن کریم می‌پردازند تا یادش را گرامی ‌بدارند.
گلدوست نقطه اتصال مولانا و شمس را کاروانسرای برنج فروشان دانست و تاکید کرد: مولانا به همراه شمس در کاروانسرای برنج فروشان با هم آشنا شدند و پس از مدتی با یکدیگر به طی طریق پرداختند و درجات عرفان را پشت سر گذاشتند البته راجع به شمس به عنوان نابغه بزرگ عرفان اطلاعات چندانی وجود ندارد و کتاب «شمس تبریزی» بیشتر بر پایه همان اطلاعات کمی شکل گرفته که مولانا به آن پرداخته است. کتاب «شمس تبریزی» در انتشارات نشر افق در دست چاپ است.    نویسنده کتاب «تابنده» پیرامون سبک نگارش کتاب «شمس تبریزی» ابراز کرد: نگارش کتاب «شمس تبریزی» به شکل داستان تاریخی و بر اساس زندگی شمس تبریزی که در قرن هشتم می‌زیسته تدوین شده البته متن‌هایی که مورد استفاده قرار گرفته نیز از قرن هشتم به ما رسیده لذا لغات و کلمات به کار رفته در آن بسیار سخت بود، اما با تدوین بر روی آن لغات را بسیار ساده و با نثری تاریخی و جملاتی امروزی مورد استفاده قرار دادیم تا مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار کند.   وی به آثار برجای مانده از شمس تبریزی پرداخت و عنوان کرد: آن چه امروز از آثار شمس باقی مانده و به دست ما رسیده تنها مقالاتی خاص است که زیر سایه نام رفیق بلند آوازه اش یعنی مولانا برجای مانده، از سوی دیگر شمس به معنای مراد و مولانا به عنوان مرید سفری عرفانی دارند این ارتباط مستحکم بین آنان برای مدتی پایدار می‌ماند، اما پس از آن شمس تبریزی به جای دیگر می‌رود و این امر مولانا را غافلگیر می‌کند همین موضوع سبب می‌شود که مولانا همواره به دنبال مراد خود باشد و از او یاد کند در عین حال آشنایی مولانا و شمس دگرگونی شگرفی در مولانا ایجاد می‌کند و این موضوع برای مخاطب بسیار جذاب خواهد بود.    گلدوست پیرامون جذابیت‌های کتاب «شمس تبریزی» خاطرنشان کرد: البته برای مخاطبانی که علاقمند به عرفان هستند کتاب «شمس تبریزی» جذاب خواهد بود چراکه کتاب «شمس تبریزی» به موضوعات متنوع و قابل توجهی اشاره کرده که از دیده تیز بین مخاطبان دور نخواهد ماند.     انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار ادبیات بازار نشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات بازار نشر عنوان یک شمس تبریزی زندگی شمس یک مجتهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۷۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مقامات بین‌المللی در ریاض برای گفتگو پیرامون غزه

«بورگه برنده» رئیس مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و چندین مقام بین‌المللی این هفته برای گفتگو‌هایی پیرامون آتش‌بس غزه که در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد برگزار می‌شود، در ریاض حضور خواهند یافت.

به گزارش رویترز، این مقام نروژی در یک کنفرانس خبری گفت: «ما بازیگران کلیدی را در حال حاضر در ریاض داریم و امیدواریم که گفتگو‌ها بتواند به آشتی و صلح منجر شود». 

رئیس مجمع جهانی اقتصاد همچنین از حضور وزیر امور خارجه آمریکا، نخست وزیر قطر، وزیر خارجه عربستان، ولیعهد عمان و مقامات بحرینی در این نشست خبر داد. به گفته او، وزیر خارجه مصر نیز در ریاض حضور خواهد داشت تا مقامات را در مورد رخداد‌های مذاکرات آتش‌بس مطلع کند.

پس از ۶ ماه جنگ علیه غزه که طی آن بیش از ۳۴ هزار نفر به شهادت رسیده و اکثر زیرساخت‌های این منطقه تخریب شده است، مذاکرات آتش‌بس همچنان در بن‌بست باقی مانده است. گفته شده یک هیئت مصری روز گذشته برای گفتگو با سران صهیونیست به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده و به دنبال راهی برای از سرگیری مذاکرات است. 

مقامات حماس همچنان بر خواسته‌های خود پایبند هستند و می‌گویند هرگونه آتش‌بس باید دائمی باشد و طی آن نیرو‌های اشغالگر به طور کلی از نوار غزه خارج شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • جنجال عجیب پیرامون مدال اهدایی به علی دایی!
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • حضور مقامات بین‌المللی در ریاض برای گفتگو پیرامون غزه
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • استوری بسیار غم‌انگیز حامد بهداد برای مریم + عکس
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)