Web Analytics Made Easy - Statcounter

به همت خانه فرهنگ جهوری اسلامی ایران در حیدرآباد سند و با همکاری انجمن نویسندگان پاکستان، کنفرانس «بررسی تأثیر مولانا رومی بر جریان تصوف» برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت سالروز درگذشت مولانا جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولانا رومی و در ادامه سلسله نشست‌های خانه فرهنگ کشورمان در حیدرآباد با محوریت معرفی مشاهیر ادبی و فرهنگی ایران و پاکستان، کنفرانس «بررسی تأثیر مولانا رومی بر جریان تصوف» در حیدرآباد سند برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که با همکاری انجمن نویسندگان حیدرآباد صورت گرفت، شُعرا، اساتید دانشگاهی، پژوهشگران و جمع کثیری از علاقه‌مندان به ادبیات و عرفان اسلامی حضور داشتند.

علی اکاش، نویسنده و پژوهشگر سندی به تفصیل درباره مولانا و تأثیر اندیشه‌های وی بر تصوف سند سخنانی را بیان کرد. وی گفت: امروزه به تصوف اهمیت چندانی داده نمی‌شود. قرن ۱۵ الی ۱۹ تصور بر این بود که تصوف در اوج است و بعد از آن دیگر تفکر برتری بروز نخواهد کرد.

اکاش ادامه داد: مولانا رومی در عصری زندگی می‌کرد که به دور از مشغله‌ها و گرفتاری‌های امروزی. کلام عرفانی مولانا رومی در سند توسط شاه عبدالطیف بتهایی (شاعر و صوفی بلند آوازه سرزمین سند) و در شبه قاره توسط اقبال لاهوری به مردم معرفی و عرضه شده است.

نور احمد جنجهی به عنوان سخنران بعدی با قرائت گزیده‌های اشعار مولانا و تطبیق آن با اشعار «شاه عبدالطیف بتهایی» به تأثیر پذیری متصوفان سندی از مولانا رومی پرداخت. وی اظهار کرد: آغاز دوره شاعری مولانا رومی بعد از مطالعه آثار شمس تبریزی، شیخ فریدالدین عطار، سعدی شیرازی و عمر خیام بوده است. آثار مولانا مشتمل بر ۲۶ هزار بیت است که در ۶ مجلد نوشته شده است.

جنجهی ادامه داد: شعر مولانا بر اندیشه‌های شرق و غرب تأثیرات زیادی گذاشت، لذا اشعار او به زبان‌های مختلف ترجمه و منتشر شده است. گفته می‌شود شاه عبدالطیف بتهایی همیشه یک جلد کلام الله مجید و یک جلد دیوان شعر مولانا را همراه خود داشته است و همواره از مولانا یاد کرده و اشعار خود را متأثر از ایشان می‌دانست.

سحر گل، مولوی‌شناس، محقق و نویسنده نامدار سرزمین سند به عنوان آخرین سخنران به بررسی تعدادی از مضامین عرفانی مولانا رومی و بررسی تطبیقی آن با مضامین عرفانی اشعار شاه عبدالطیف بتهایی پرداخت و در خصوص میزان و عمق تأثیر پذیری عرفا و صوفیان سند از حضرت مولانا سخنانی بیان کرد.

وی همچنین، با قرائت برخی از اشعار مولانا رومی و شاه عبدالطیف بتهایی به بیان تأثیر پذیری تصوف سند از مولانا رومی پرداخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۲۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود

سردار عبدالرضا آذری در نشست هماهنگی دومین کنگره شهدای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: کنگره‌های شهدا باید در قالب یک کار هنری، فراگیر و جریان‌ساز بتواند ذهن آحاد استان را درگیر کند و برنامه کنگره‌های شهدا جریان‌ساز، هنرمندانه و همراه با تولیدات هنری فاخر باشد.

مسئول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته همه کنگره‌های شهدا حداقل یک فیلم سینمایی تولید کرده‌اند، گفت: در این ارتباط هر کنگره شهدا باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند پرمحتوا و یک فیلم سینمایی تولید کند.

وی یادآور شد: در کنگره‌های پارسال و امسال که در حال برگزاری است حداقل ۱۰ فیلم سینمایی در دستور کار قرار داده گرفته است.

آذری گفت: کنگره‌های شهدا به عنوان یک نمایش بزرگ میدانی و هنری و شناسنامه انقلابی و دفاعی استان برای جوانان به شمار می‌روند.

وی تاکید کرد: تهیه و تدوین شناسنامه ایثار و شهادت در مقابل جنگ فرهنگی و تلاش دشمن برای القای بی‌هویتی در جامعه، یک کار هویت‌ساز و امیدآفرین است که باید هنرمندانه برای جوانان و نوجوانان به تصویر کشیده شود.

آذری بر ضرورت تهیه و تدوین کاری هنری، فراگیر و جریان ساز در دومین کنگره شهدای چهارمحال و بختیاری که بتواند ذهن آحاد استان را درگیر شهدا کند، تاکید کرد.

مسوول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه با تاکید بر اینکه کنگره‌های شهدا باید شهید محور باشند، گفت: باید با سرگذشت پژوهی شهدا را شناخت و آنها را به جامعه معرفی کرد.

بیشتر بخوانید

چهارمحال و بختیاری میزبان کنگره شهدای غریب اسارت است

وی با تاکید بر اینکه برای شناخت شهدا به نهضت سرگذشت پژوهی نیاز است، گفت: سرگذشت پژوهی نیاز به سوژه دارد و در این خصوص نیاز است که کمبود‌ها برطرف شود.

آذری زنده نگه‌داشتن یاد شهید و انتقال پیام شهدا به جامعه با زبان هنر را از مهمترین رویکرد‌های کنگره‌های شهدا عنوان کرد.

وی ادامه داد: انتقال پیام شهدا با زبان هنرمندانه به نسل جوان موجب می‌شود نوجوانان امروز نیز پیام دفاع مقدس را آنطور که نسل‌های گذشته دریافت کرده‌اند بفهمند.

مسئول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه هدف از برگزاری کنگره‌ها و یادواره‌های شهدا را جریان‌سازی فکری و امید آفرینی عنوان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • دوره آموزشی نقد جریان‌های دین‌گریز ایران برگزار می شود
  • دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود